Kazne će biti velike: Zabranjena marihuana u amsterdamskoj Crvenoj četvrti

Danas je na snagu stupila zabrana pušenja marihuane na ulicama amsterdamske Crvene četvrti u sklopu nastojanja prve gradonačelnice toga grada Femke Halseme da "očisti" to gradsko područje.

Izvor: index.hr

Četvrtak, 25.05.2023.

14:31

Kazne će biti velike: Zabranjena marihuana u amsterdamskoj Crvenoj četvrti
Foto: Steve Photography/Shutterstock

U kanalima ispreecanoj četvrti poznatoj po bordelima, seks klubovima i kafićima u kojima se prodaje i konzumira marihuana, postavljeni su znakovi upozorenja.
Kazna - 100 evra

Četvrt godišnje privuče milione turista, no događanja u njoj ometaju normalan život lokalnog stanovništva. Osobe uhvaćene u kršenju zabrane rizikuju kaznu u iznosu od 100 evra. Gradonačelnica Halsema obećala je da će poboljšati uslove rada i življenja za seksualne radnice te planira da smanji kriminal i preteranu upotrebu droga i alkohola u četvrti. U toku su rasprave o tome da se seksualne usluge i marihuana izmeste iz središta grada, no tome se protive stanovnici lokacija koje su predložene kao alternativa.

I dalje je dozvoljeno pušenje na terasama.

U Crvenoj četvrti i u ostalim delovima Amsterdama i dalje će se smeti pušiti na terasama i u kafićima koji prodaju marihuanu i hašiš. Poznato je da holandske vlasti tolerišu ličnu upotrebu manjih količina marihuane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: