U hotelima zabranjena deca zbog mira i tišine za goste

U Španiji raste broj hotela koji zabranjuju ulazak deci kako bi svojim gostima pružili mir i tišinu, no tu odluku neki roditelji i pravnici smatraju nepravednom.

Izvor: B92

Nedelja, 30.01.2022.

12:51

U hotelima zabranjena deca zbog mira i tišine za goste
Foto: Shutterstock/Dragon Images

Hotel Neptuno na kanarskom ostrvu Gran Kanaria bio je jedan od prvih u Španiji s natpisom "Adults only" (samo odrasli). Gostima obećava tišinu u sobama, a u restoranima stolove gde nema porodica.

"Ovakvi hoteli rastu poput sapunice", kaže direktor hotela Armando Romero. "Sada nedostaju hoteli koji dopuštaju ulazak deci", dodaje u šali. Na rastući trend ukazuje i internet stranica Adults Only Holidays koja nudi stotine smeštajnih objekata u gotovo čitavom svetu gde se može uživati "u ugodnim praznicima bez dece". Neki roditelji su se zbog toga našli u situaciji da im je bio zabranjen ulazak kada su se pojavili na vratima s decom. Takve slučajeve su prijavili udruženju za zaštitu potrošača FACUA zatraživši da to istraže i bude li moguće otpočnu postupak kažnjavanja. "Primili smo velik broj žalbi, veći nego što bismo hteli", rekao je dopredsednik udruženja Migel Anhel Serano za španske medije. Psihološkinja Veronika Perez tvrdi da se radi o fobiji od deteta. "Ovde se ne isključuju deca zato što je mesto opasno ili neadekvatno za njihov uzrast nego zato što njihovo prisustvo smeta, ljuti i izaziva neugodu", kaže. "Da se na primer neko ne pušta zbog boje kože to bismo smatrali odstupanjem od normalnog ponašanja", dodaje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

134 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: