Koji su najposećeniji lokaliteti na Zlatiboru tokom praznika? FOTO

Na radost više od 30.000 gostiju, koliko se očekuje da će stići na Zlatibor tokom predstojećeg praznika, turistički lokaliteti i atrakcije svakodnevno će biti otvoreni za posete.

Izvor: B92

Nedelja, 14.02.2021.

15:00

Koji su najposećeniji lokaliteti na Zlatiboru tokom praznika? FOTO
Foto: Rina

"Ono što zavređuje najveću pažnju velikog broja turista jeste novootvorena Gold gondola, koja povezuje centar Zlatibora i najviši vrh Tornik. Gondola će raditi svakog dana od 09.30 časova, a početna stanica nalazi se nedaleko od centra i Kraljevog trga, iza zlatiborske pijace. Poslednja vožnja u toku dana, sa početne stanice na Zlatiboru je u 15.00 časova, a poslednja vožnja sa krajnje stanice je u 16.00 časova. Podsećamo da se najdužom gondolom na svetu do sada provozalo preko 30.000 ljudi, za nepunih mesec dana od otvaranja", rekao je Vladimir Živanović direktor TO Zlatibor.
Foto: Rina
U snegu i zimskim aktivnostima može se uživati i u centru Zlatibora. U okviru Avantura parka nalazi se skijaški centar koji se prostire na tri hektara i raspolaže sa tri ski staze. Staze su pokrivene sistemom za veštačko osnežavanje, pa će Ski avantura biti otvorena za posetioce svakog dana od 09.00 do 19.00 časova.

"U protekla dva meseca kroz Dino park prošlo je oko 17.000 posetilaca. Trudili smo se da sadržaje uskladimo sa potrebama svih generacija. Kako za omladinu, tako i za one malo starije. Dostupan je zip lajn za mališane i za odrasle. Veštačka pena, sportski tereni, ergela konja i mini zoo vrt", rekla je za RINU, Slavica Marić pr Dino parka.
Foto: Rina
Veliki tematski Dino park svoja vrata posetiocima otvara svakog dana od 10.00 do 17.00 časova, a lokaliteti u okolini Zlatibora takođe će biti otvoreni za obilaske.

Stopića pećina radiće sakog dana od 09.30 do 16.30 časova, muzej "Staro selo" Sirogojno od 09.00 do 16.00 časova, dok je vodopad u Gostilju moguće obići od 09.00 do 16.30 časova svakog dana.
Foto: Rina
Iako je sneg na Zlatiboru proteklih dana padao manjim intenzitetom, zahvaljujući sistemima za veštačko osnežavanje i temperaturi ispod nule, ski centar Tornik je spreman da primi sve ljubitelje skijanja i zimskih sportova. Radno vreme skijališta je svakog dana od 09.00 do 16.00 časova, a za skijaše i bordere otvorene su sve staze osim crne staze Zmajevac. Na ski centru Tornik nalazi veliki broj ski škola i ski renti gde se može iznajmiti oprema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: