"Naša banja je jedna kompletna turistička destinacija" VIDEO

Ove godine, prema podacima turističkih organizacija, najtraženije su bile planine i banje. Ljubinko Milenković, direktor Tutističke organizacije Sokobanje, pohvalio se rezultatima, odnosno time da je oboren rekord za dva veka organizovanog turizma po posećenosti.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.10.2020.

13:00

Foto: Printscreen / Prva

Ove godine, prema podacima turističkih organizacija, najtraženije su bile planine i banje. Ljubinko Milenković, direktor TO Sokobanja, pohvalio se rezultatima, odnosno time da je oboren rekord za dva veka organizovanog turizma po posećenosti.

Kako kaže, na jedan način tome je doprinela i pandemija:

"Nažalost, desilo se to što jeste i uticalo je na sve, ali kada je u pitanju turistički promet, zabeleženo je 47 odsto više turista nego prošle godine. Tome nije samo doprinela pandemija. Kompletna turistička ponuda koju Sokobanja ima, ogledana pre svega u prirodnim potencijalima koji su jedinstveni u našoj zemjli, takođe je ono što privlači mnoge", istakao je Milenković.

On je gostujući na TV Prvoj kazao da je Sokobanja jedna kompletna destinacija, koja ima sve što jedno kontinentalno mesto može da ponudi.

"Sokobanja je okružena sa 4 planine, ima dva jezera, nezagađena je sredina, i turističko mesto sa najdužom tradicijom organizovanog turizma u Srbiji. Mi imamo podatke iz septembra meseca, bio je posećeniji od jula što se nikada nije desilo. Čak u privatnom smeštaju preko 20.000 turista je bilo smešteno, a kada se doda promet iz hotelskog smeštaja, siguran sam da ćemo opet zabeležiti sjajne rezultate", dodao je Milenković.
Cene su, kako tvrdi, ostale na prošlogodišnjem nivou u "99,9 odsto smeštaja".

Podsetimo i državni sekretar u ministarstvu turizma Miroslav Knezević je gostujući na TV Prvoj kazao da turistička inspekcija nije dobijala prijave povodom povećanih cena smeštaja.

Desimir Ćelasan, direktor TO Gornji Milanovac, kaže da što se tiče seoskog turizma, i u toj opštini se mogu pohvaliti izuzetnim rezultatima.

"Verujem da je to sticaj više okolnosti, jedan od razloga je i pandemija i mnogo veća posećenost seoskih domaćinstava. Jako bitan uticaj imala je i TO Srbije koja je odradila promociju naše zemlje, ali takođe i to što su naša domaćinstva učesnici programa vaučera. Preko 20 domaćinstva učestvuje u toj šemi", istakao je Ćelasan.

Ako govorimo o seoskom domaćinstvu, to je ono po čemu je Gornji Milanovac prepoznatljiv.

"Pored onog što je tradicionalno, a to su ishrana, priroda i srdačnost naših domaćina, imamo i jednu široku i kompletnu ponudu u vidu vožnje kvadova, jahanja konja, kupanja u bazenima, kao i vodiče za šetnju po prirodi", istakao je Ćelasan.

Pogledajte video-materijale:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: