Želite na Bali, ali ne znate kada je najbolje vreme za to putovanje?

Poslednjih godina postao je trend da se “daleke destinacije” posećuju tokom zimskih meseci, što ne čudi ako se ide na mesta gde je tada leto i lepo vreme. Odmor za dušu i telo u tropskim krajevima u vreme kada je ovde sneg i temperature u minusu?! Zvuči egzotično i primamljivo.

Izvor: B92

Sreda, 26.06.2019.

09:27

Želite na Bali, ali ne znate kada je najbolje vreme za to putovanje?
Foto: Promo

Ipak, ovo nije situacija ako planirate da putujete na Bali. Iako za putnike sa naših prostora svakako spada u daleke destinacije, prelepo indonežansko ostrvo ima takvu klimu da u periodu od novembra do aprila padne najveća količina kiše, pa bi ove mesece trebalo izbegavati ako želite da uživate u lepotama Balija.
Foto: Promo
Zašto bi trebalo da razmislite o putovanju na Bali u septembru ili oktobru?

Iako "glavna sezona" obuhvata jul i avgust, bilo bi bolje izbeći ove mesece, osim ako ste ljubitelj velike gužve i cena koje znatno porastu baš u ovom periodu (od cene hotelskih usluga, do cene suvenira).
Foto: Promo
Za sve koji žele da uživaju u lepom vremenu, razgledanju ostrva i aktivnostima sa manje gužve i po cenama nižim i do 50% u odnosu na visoku sezonu, septembar i oktobar su definitivno meseci koje bi trebalo planirati za putovanje na Bali. Broj kišnih dana je još uvek mali, a tad je i najbolje vreme za sportove na vodi, ronjenje, surfovanje…
Foto: Promo
Mnogi turisti iznajmljuju kola ili motore kako bi videli što više od ostrva, pa nije zanemarljivo napomenuti da su gužve na ulicama znatno manje u baš u ovom periodu.
Foto: Promo
Ono što svakako spada u "ne propustite" na Baliju su famozni pejzaži i kulturno bogatstvo. Tanah Lot je najimpozantniji hram na ostrvu. Uz njega tu su i hramovi Uluwatu i kompleks hramova Besakih.

Pogled na Tegallalang terase riže je panoramski pogled koji je nešto magično, a posebno iskustvo pričiniće vam i poseta Šumi majmuna koja se nalazi na rubu Ubuda. Kada budete obilazili Ubud, obavezno par sati posvetite čudesnom Ubud marketu umetnosti. Kažu da ukoliko želite najčudniji, najopušteniji i odmor koji će da vas podmladi – obavezno posetite Ubud.
Foto: Promo
Ukoliko rešite da ove jeseni uživate na plažama i u lepotama Balija, pogledajte ponudu agencije Filip Travel, jer možete naći zaista raznovrsnu ponudu hotela, a cene paket aranžmana sa avionskim prevozom sa uključenim taksama i smeštajem se kreću od 850€ po osobi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: