Koliko novca je potrebno četvoročlanoj porodici za letovanje

Godišnji odmori su počeli, a iako su mnogi rezervisali aranžmane u februaru i martu u sezoni popusta, mnoge porodice još uvek pažljivo biraju na koju će destinaciju ovog leta.

Izvor: B92

Petak, 15.06.2018.

17:00

Koliko novca je potrebno četvoročlanoj porodici za letovanje
foto: thinkstock

Turističke agencije imaju za svačiji ukus ponešto.

„Za četvoročlanu porodicu ovog leta najpopularnija je Turska, kao i prethodnih sezona – brojni hoteli sa tri, četiri ili pet zvezdica nude tu opciju po kojoj je Turska prepoznatljiva - dvoje dece gratis, pa plaćaju samo avio-kartu. Sledeći je Egipat, koji je ovog leta jako popularan, takođe zato što nudi opciju dvoje dece gratis. Tu su i brojna grčka ostrva, ali nešto gde bi možda bilo onako najzanimljivije za porodice je Halkidiki i apartmanski smeštaj“, kaže za “150 minuta“ Jelena Bandović, komercijalista u turističkoj agenciji.

Koliko novca treba da izdvojite za popularne destinacije?

“Za 2.000 evra četvoročlana porodica može letovati u nekom fenomenalnom hotelu sa četiri zvezdice, koji im nudi potpuno uživanje na egipatskim plažama. Cenovni rang za četvoročlanu porodicu oko 1.000 evra mogao bi da pokrije apartman u određenom delu Grčke“, kaže ona.

Za malo više novca, tačnije oko 2.500 evra putnici u Turskoj mogu boraviti u hotelu sedam noći all-inclusive + dvoje dece gratis.

Bez obzira na to gde putujete sa porodicom, vodite računa o zdravlju i nemojte štedeti na putnom zdravstvenom osiguranju koje za navedene lokacije prosečno košta evro po danu po članu porodice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: