Izvor: B92

Neminovno je da će ove godine letovanje u inostranstvu, za mnoge, ostati nedostižno, a odmor u našoj zemlji većina će realizovati. Tim povodom, istražili smo koliko visoke cene smeštaja mogu da budu.

Hoteli su smeštaj koji se zbog luksuza u kom gosti mogu da uživaju, poput dizajnerskog nameštaja, elitnih pića i ostalih zadovoljstva, ipak po nečemu razlikuju od privatnog smeštaja.

Foto: Depositphotos/ leelook

Četiri do pet zvezdica, oličenje luksuza, ekstravagancije, kvaliteta i sadržaja koji nude neki hoteli, odgovaraju ceni i sa tim cenama termini su popunjeni. Ovo su neke od cena na koje smo, pretražujući popularni sajt za rezervaciju smeštaja, naišli.

Zlatibor

Planina se nalazi u samom "središtu" Srbije i jedna je od najpopularnijih lokacija. Osim što je okićena borovim šumama i bistrim potocima, sam boravak na njoj može pozitivno da utiče na zdravlje ljudi.

Ako je vaš izbor Zlatibor, i želite da ovo leto provedete u hotelu sa pet zvezdica, onda je iznos koji bi trebalo da uplatite 176.000 dinara, za dve osobe sa polupansionom i deset noćenja.

Ukoliko se odlučite za hotel sa četiri zvezdice, cena je nešto manja: 156.000 dinara, a u drugom hotelu sa istim brojem zvezdica 138.000, za dvoje sa doručkom.

Foto: Deposithphotos / YAYImages

Kopaonik

Kopaonik, poznat i kao Srebrna planina, najveći je planinski masiv u Srbiji. Jedan njegov deo je zaštićena zona pod imenom Nacionalni park Kopaonik u okviru koga postoji veći broj zaštićenih prirodnih celina, a na njemu se nalazi i najveći skijaški centar u Srbiji.

Kopaonik je najveći i najposećeniji ski-centar u Srbiji, a nekada se i po cenama slobodno može porediti sa evropskim skijalištima.

Ukoliko se ovo leto odlučite za hotelski smeštaj na Kopaoniku, za dvoje sa 10 noćenja, doručkom i večerom suma koju bi trebalo da izvojite je 148.000. A ako plaćate samo smeštaj cena je nešto niža i iznosi 144.000 dinara.

Foto:Deposithphotos/ersler

Fruška Gora

Fruška gora je ostrvska, stara gromadna planina. Doline i padine Fruške gore su prekrivene livadama, pašnjacima i žitnim poljima, a na padinama su voćnjaci i vinogradi sa čuvenim vinskim podrumima.

U ovom "visokom društvu" nalazi se i hotel sa četiri zvezdice na Fruškoj Gori, za čiji smeštaj bi trebalo da izdvojite 132.000 dinara, za isti broj noćenja, za dvoje sa doručkom.

Foto: Deposithphotos/ zrad@beotel.rs

Vršac

Vršac je jedan od najstarijih banatskih gradova. Ovaj grad ima bogatu istoriju i tradiciju, a nalazi se na jugoistočnom rubu Panonske nizije, u podnožju Vršačkih planina. U njegovoj neposrednoj blizini nalazi se Bela Crkva, a na nešto većoj udaljenosti i Deliblatska peščara, specifičan geografski kompleks i jedno od najvećih peščanih prostranstava u Evropi.

Ako se odlučite da letujete u hotelu u Vršcu, za deset noćenja za dvoje, trebalo bi da izvojite 156.000 dinara, sudeći po bukingu.

Foto: Depositphotos / Nedomacki

Aranđelovac

Aranđelovac se nalazi se u podnožju planina Bukulja i Venčac na oko 255 metara nadmorske visine. Opština obuhvata dve gradske i 18 seoskih mesnih zajednica. U samom gradu nalazi se Bukovička banja. Ono po čemu je Aranđelovac najpoznatiji je blagotvornost kisele vode, a poznati akva park upravo leži na jezeru mineralne vode".

U Aranđelovcu je ista situacija sa hotelima kao u gorepomenutim, za polupansion sa deset noćenja, iznos u hotelskoj sobi je oko 1.400 evra.

Stara planina

Ova planina predstavlja deo prostranog planinskog venca koji se naziva Karpatsko - balkanski planinski luk. Park prirode Stara planina jeste najveće zaštićeno prirodno dobro u Srbiji, sa više od 300 kilometara obeleženih staza za planinarenje, pešačenje, trčanje, biciklizam, jahanje i druge sadržaje.

Na Staroj planini, cena za deset noćenja sa punim pansionom, iznosi 137.000 dinara.

Pandemija koronavirusa očigledno je dovela do skoka ponude i tražnje, a sudeći po popunjenosti kapaciteta na ovom sajtu, ljudi su požurili da bukiraju top domaće turističke lokacije, za udarnu letnju sezonu.

Višnja Jukić

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.