Beograd ima nekoliko plaža na kojima možete da se rashladite tokom tropskih temperatura koje nas očekuju ovog leta.

Pored, uvek popularne, Ade Ciganlije, tu su i Ada Međica i Lido u Zemunu.

Ada Ciganlija

Sezona kupanja u Adi počinje danas, 18. juna, a radno vreme kupališta će biti od 10.30 do 18.30. Savsko jezero ima oko 6 kilometara uređenih plaža, zbog čega važi za najveće otvoreno kupalište u Srbiji.

Plaže na Adi Ciganliji su uređene i opremljene, a u ponudi je i veliki broj propratnih sadržaja poput veslanja, kajaka, skijanja na vodi, ronjenja i brojnih drugih aktivnosti.

Shutterstock/Beliphotos

Ada Međica

Ada Međica je šarmanto, zeleno rečno ostrvo koje se nalazi između Novog Beograda i Ade Ciganlije. Do ove zelene oaze se dolazi brodićima koji tokom celog dana prevoze građane sa Savskoj keja.

Na popularnom "špicu" ostrva nalazi se kupalište na kojem ćete se osećati kao na moru, posebno tokom zalaska Sunca.

Shutterstock/Golubov.Ivana

Lido

Lido ili "zemunsko more" je plaža koja se nalazi na severnom špicu Velikog ratnog ostrva na Dunavu. U pitanju je peščana plaža koja je dobila ime po Lidu iz Venecije.

Provbitno je bila "divlja" plaža koja je predstavljala alternativu popularnoj Adi Ciganliji. Nekada je do nje moglo da se dolazi samo čamcima, a danas se svake sezone postavlja pontonski most kojim svi građani, besplatno, mogu da dođu do Lida.

Shutterstock/BalkansCat

Sezona kupanja obično počinje tokom prve nedelje jula.

Na Lidu se nalazi uređena plaža, kao i tereni za sportove na pesku, tuševi i ugostiteljski pultovi. Tokom leta se često organizuju i brojne manifestacije za sve generacije.

Podeli: