NASA snimila leteći tanjir?

Kamera NASA „Stereo" letelice „uhvatila“ je neobičan prizor kod Merkura za koji se spekulisalo da je leteći objekat bića sa druge planete.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 08.12.2011.

11:16

Default images

Ono što je zanimljivo je da Sunčev plamen koji prelazi preko Merkura izgleda kao da nailazi na još jedan objekat cilindričnog oblika.

Međutim, pre nego što se ponadate da su otkriveni dokazi kako život postoji "tamo negde", vredi saslušati i naučno objašnjenje ove pojave.

Naučnici koji analiziraju Sunce u Mornaričkoj istraživačkoj laboratoriji SAD smatraju da je objekat - sam Merkur i da je ono što se vidi na slici, rađanje novog dana na planeti.

Reč je navodno o igri svetlosti koja se događa usled klasičnog kretanja planete po orbiti oko Sunca.

Naime, budući da su fotografije pravljene tokom 48 sati, u pozadini se javljaju crne veštačke „tvorevine“ poput negativa tamo gde je objekat bio prethodnog dana. Na slici se to vidi kao svetla površina.

Pogledajte fotografije, pa prosudite sami.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: