Evrovizija 2022. - Konstrakta u finalu; ceo region je ispao iz takmičenja

Završeno je drugo polufinale Evrovizije, koje se ove godine održava u Torinu, Italiji. Večeras se 18 zemalja nadmetalo za svoje mesto u finalu čije nastupe ćemo gledati ponovo u subotu 14. maja.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 12.05.2022.

21:00

Evrovizija 2022. - Konstrakta u finalu; ceo region je ispao iz takmičenja
Foto: JORDY BRADA (MOROCCANOIL)

Večeras će se za mesto u finalu boriti Finska, Izrael, Srbija, Azerbejdžan, Gruzija, Malta, San Marino, Australija, Kipar, Irska, Severna Makedonija, Estonija, Rumunija, Poljska, Crna Gora, Belgija, Švedska i Češka, tim redosledom.

Za finale izborili su se: Belgija, Češka, Azerbejdžan, Poljska, Finska, Estonija, Australija, Švedska, Rumunija i Srbija!

Nakon prve polufinalne večeri u finale prošle su Jermenija, Holandija, Moldavija, Ukrajina, Portugalija, Grčka, Norveška, Litvanija, Island i Švajcarska.

Grupa Maneskin je pobedom na prošlogodišnjem izdanju Evrovizije u Roterdamu vratila takmičenje u Italiju, a kao grad domaćin izabran je Torino.

Sve najnovije vesti o Evroviziji pratite iz minuta u minut u Live blogu B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

323 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: