Još jedna "misteriozna" smrt u klanu Kenedijevih: "Prešao je strogu seksualnu granicu"

Svet je obišla vest da se ugasio još jedan mladi život. Unuka Roberta F. Kenedija, Serša Kenedi Hil (22), preminula je u porodičnoj vikendici u Hajanis Portu u Masačusetsu.

Život

Izvor: B92

Petak, 02.08.2019.

09:50

Još jedna
Foto: Tanjug/AP/Stew Milne

Serša je bila studentkinja koledža Boston. Svetski mediji prenose da je devojka umrla od predoziranja, čime se dodaje još jedna misteriozna smrt u klanu Kenedi. Ona je preminula nakon što je u porodični dom stigla ekipa Hitne pomoći.

Ona je 2016. godine pisala o tome kako se bori sa depresijom i preživela jedan pokušaj samoubistva. Bila je politički aktivna, a posebno interesovanje pokazivala je za pokret #metoo i probleme sa kontrolom oružja.

Porodica je objavila vest da je skrhana bolom nakon vesti o tome da je mlada Serša preminula. Ona je bila ćerka Kortni Kenedi Hil, ćerke ubijenog Roberta Kenedija, i Pola Majkla Hila, jednog od četvorice osumnjičenih za postavljanje bombi u dva paba za koga se na kraju ispostavilo da je bio nepravedno osuđen na 15 godina zatvora. Par se razveo posle 13 godina braka. Devojka je boravila na porodičnom imanju kada se dogodila tragedija, a njena majka objavila je potom mnoštvo njenih fotografija na Fejsbuku u znak sećanja na njenu mezimicu.

"Naša srca su slomljena gubitkom naše voljene Serše. Njen život je bio toliko pun nade, obećanja i ljubavi. Svet je danas ružnije mesto. Bila je strastveni borac za ljudska i prava žena i želela je da svet učini lepšim. Radila je na tome da se izgrade škole u Meksiku. Ispunjavala je naše živote ljubavlju, smehom i darežljivim duhom", izjavila je njena baka Etel Kenedi (91). Poziv za pomoć iz kuće je upućen u 14.30, tokom njega su lekari Hitne pomoći obavešteni da je u pitanju predoziranje. Detalji još nisu poznati. Serša je bila predsednica demokrata na koledžu Boston, a pokazivala je interesovanju za borbu protiv oružja i seksualnog uznemiravanja u kampusima. Često je na svom nalogu na Tviteru objavljivala poruke podrške žrtvama i apele nadležnima da se bore protiv nasilja.

Serša se 2018. godine pojavila na "Maršu za naše živote" sa majkom i time pokazala koliko se zalaže za kontrolu oružja.

Želela je da spoji politiku sa medijima, a sebe je opisivala kao odličnog govornika. Želela je da studira i bude spremna da doprinese nacionalnom dijalogu u vezi sa pitanjima koja najviše muče javnost. Trebalo je da diplomira 2020. godine i završi koledž kao veoma uspešan student.

"Bila je studentkinja koja je na predavanjima uvek iznosila svoje mišljenje i shvatanja pročitane literature, uz odličnu kritiku o izazovima u društvu", opisao ju je jedan od njenih profesora. U veoma dirljivoj kolumni Serša je govorila o svojoj borbi sa problemima u vezi sa mentalnim zdravljem.

"Kada ste bili mali, da li ste imali prijatelje sa kojima vas je majka terala da se družite preko vaše volje? Ti prijatelji bi se stalno pojavljivali i vi biste bili zbunjeni. Onda, pošto su oni stalno prisutni, vi se naviknete na njih. Oni nikada neće da odu od vas i vremenom postane vam prijatno da budu tu pored vas. Do prošle godine, ovo je bila situacija sa mnom i mojom mentalnom bolešću. Depresija je pustila korenje još dok sam bila u školi i biće sa mnom do kraja života. Iako sam bila srećno dete, osećala sam i duboku tugu koja me je stalno pritiskala. Kada sam počela da studiram, pritisak je postao nikad veći", napisala je.

Ono što je sve potreslo jeste njena izjava da je "neko koga je znala i volela prešao strogu seksualnu granicu koju ona ima" i naterao je da pokuša da se ubije. U njenoj porodici je i u prošlosti bilo tragičnih smrti i gubitaka, pa se priča kako klan Kenedi prati zla kob.

Samo pet dana pre tragedije njen ujak objavio je fotografiju na kojoj se vidi kako Serša uživa u porodičnom odmoru i vožnji jahtom, piše Heavy. Ništa nije ukazivalo na to da će se samo pet dana nakon odlaska na porodično pecanje desiti tragedija.

Imanje na kojem se desila smrt mlade Serše veoma je omiljeno u porodici Kenedi i čuva uspomene na davna vremena, a pogotovo na vreme predsedničke vladavine porodice. Ovo imanje 1926. godine došlo je u posed porodice Kenedi, a 1928. godine postala je i legalna imovina. I danas je ovaj dom privatni i zaštićen je od javnosti. Iako nije dozvoljena poseta, možete da se divite ovom imanju iz daleka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: