Život

Sreda, 06.12.2017.

19:29

Šest žena podnelo tužbu protiv Vajnstina

Krivičnu tužbu protiv producenta Harvija Vajnstina podnelo je danas šest žena, u nameri da zastupaju "desetine, ako ne i stotine" žena koje tvrde da ih je filmski magnat seksualno napastvovao.

Izvor: Beta

Šest žena podnelo tužbu protiv Vajnstina
Foto: Getty

U tužbi podnetoj federalnom sudu u Njujorku žene optužuju Vajnstina za reketiranje radi prikrivanja njegovih seksualnih napada.

One u tužbi navode da su Vajnstin i kompanije s kojima je sarađivao bili u dosluhu, kako bi prikrili njegova brojna seksualna uznemiravanja i napade.

Prema tužbi, glumice i druge žene iz filmske industrije bile su namamljene na događaje, u hotelske sobe, Vajnstinovu kuću, sastanke ili audicije, pod izgovorom da treba da razgovaraju o projektima.

Vajnstinov advokat odbio je da komentariše tužbu.

Nekoliko desetina žena optužilo je Vajnstina za seksualno uznemiravanje ili zlostavljanje otkako je pre dva meseca u javnost izneta prva takva optužba na njegov račun.

To je pokrenulo lavinu optužbi i protiv drugih poznatih ličnosti filmske industrije u SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

15 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

20 h

Podeli: