Tigrovi i dron: "Simpatični" snimak je mračniji nego što se čini

Na internetu se nedavno pojavio snimak sibirskih tigrova koji jure dron i uspevaju da ga obore. Video-snimak je stekao veliku popularnost, ali se ispostavilo da je iza svega mnogo mračnija priča.

Život

Izvor: B92

Petak, 24.02.2017.

10:58

Tigrovi i dron:
Foto: YouTube Screenshot

Stručnjaci kažu da je dron namerno poslat tigrovima kako bi ga oni jurili i ostali aktivni tokom zimskih meseci, jer žive na “farmi tigrova”, koja navodno prodaje kosti i krzno ovih veličanstvenih životinja.

Ben Pirson iz organizacije “World Animal Protection” kaže da je snimak ukazao na probleme ovih tigrova u Kini.

“Takve farme uzgajaju tigrove kako bi privukli turiste, a jedan deo ubijaju i njihove delove prodaju za proizvodnju lekova u kineskoj medicini i kao luksuzna dobra”, kaže on.

“Snimak otkriva još jedan problem: tigrovi su životinje koje žive usamljeničkim životom i za njih je neprirodno da se nađu u ovako velikom broju”.

Pirson kaže da Harbin park sibirskih tigrova, jedan od najvećih te vrste u Kini, od devedesetih radi kao turistički park, jer je država uvela zabranu na trgovinu tigrovim kostima. Međutm, zbog rupa u zakonu, broj tigrova koji su u zarobljeništvu sve je veći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: