Šta način na koji jedete govori o vašoj ličnosti?

Džulijet Bogosijan, stručnjak za navike u ishrani iz Los Anđelesa, tvrdi da je moguće naučiti mnogo o nečijoj ličnosti samo na osnovu toga kako jede.

Život

Izvor: Huffington Post

Petak, 09.10.2015.

17:56

Default images
Foto: Thinkstock

“Navike vezane za hranu otkrivaju mnogo toga o ličnosti i ponašanju pojedinca”, kaže ona. “Potrebno je samo pratiti ‘konstantne’ ili ‘tipične’ navike vezane za ishranu, kao i rituale.”

Evo šta stručnjaci mogu da zaključe o vama na osnovu toga kako jedete:

Osoba koja sporo jede

Osoba koja ostaje za stolom i kad su svi ostali završili svoj obrok, obično su ljudi koji vole da drže stvari pod kontrolom i znaju da cene život. Ipak, neke osobe sporo jedu zato što su letargične i tužne, budući da naše raspoloženje utiče na način na koji jedemo.

Osobe koje brzo jedu

Osoba koja uspe da “počisti” tanjir i to pre nego što su ostali za stolom stigli i do polovine obroka obično je ambiciozna, orijentisana ka postizanju ciljeva i otvorena za nova iskustva. Takođe, moguće je da je nestrpljiva.

Avanturista

Avanturiste uvek traže novu gastronomsku avanturu. Ove osobe kada je reč o hrani, a verovatno i drugim oblastima života, vole uzbuđenja i rizike.

Takve osobe su otvorene za nova iskustva i spremne da izađu i izvan zone komfora, kako bi doživele nešto drugačije.

Probirljivci

Probirljivci nikad nisu prevazišli ukus iz detinjstva i obično ne pristaju da probaju bilo šta novo. Velike su šanse da se tako ponašaju i u drugim aspektima života. Osobe čija je fobija prema novim ukusima najizraženija mogu imati čak i znake anksioznosti i neurotičnosti.

Izolacionisti

Izolacionisti tanjiru pristupaju metodično i jedu prvo samo jedan sastojak, pre nego što pređu na druge.

To su osobe koje vode računa o detaljima i o svemu promišljaju. Oprezni su i vrlo predani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: