Nemica u Guči Slovencu rekla: “Da”

U prestonici trube, Guči, od ponedeljka kada je počeo 55. Sabor trubača registrovano je 600 stranaca koji su stigli iz Francuske, Rusije, Slovenije, Poljske i drugih zemalja kako bi uživali u zvucima "čarobnog limenog instrumenta".

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 06.08.2015.

19:55

Default images
Foto: Thinkstock / ilustracija

Među njima su i profesorka iz Bad Mergenthajma i mašinski tehničar iz Ljubljane koji su u Guči rešili da sklope građanski brak po srpskom zakonu i običajima, uz rodbinu, trubače i rakiju šljivovicu. Šampanjac su poneli od kuće.

Lena Luiza Karl (31) i Bojan Marković (37) upoznali su se pre 12 meseci upravo u Guči, na 54. Saboru trubača i otad su nerazdvojni.

Žive kod nje u Nemačkoj i odlučili su da se zakunu na večnu vernost ovde, na dragačevskom tlu.

Kad ih je Radivoje Radičević, matičar u opštini Lučani upitao da li će se uzeti, mladoženja je rekao jednom, a mlada dvaput da, oboje na srpskom jeziku.

Otvorena je boca sa šampanjcem, ali su mladenci jedno drugom nazdravili najpre rakijom, koja im je dodata u drugu ruku.

Čitava svečanost obavljena je na pozornici ispred Doma kulture, uz službenog tumača koji je mladi prevodio na nemački šta joj se nudi i šta se od nje traži, a sve se odigravalo pred ozvučenjem i zadovoljnih stotinak svatova.

"Upoznali smo se ovde na bazenu, na prošlom Saboru trubača, i to je bila ljubav na prvi pogled. Ja sam rođen u Ljubljani, ali moja mama je iz okoline Leskovca, a tata iz Vladičinog Hana, pa sam zamišljao da se venčam u Srbiji, zbog njih. I eto, to se obistinilo, a teško bismo se okupili dole na jugu, pa smo izabrali Guču. Počeo sam novi život, našao dobru partnerku i srećan sam zbog toga", rekao je on Tanjugu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: