Da li su ovo najlepša lica na svetu?

Kompjuterski program e-fit koji se obično koristi za pravljenje fotorobota kriminalaca, korišten je za kreiranje lica “najlepših muškarca i žene na svetu”.

Izvor: mirror.co.uk

Ponedeljak, 30.03.2015.

09:37

Default images
EFIT-V PhotoFit

Softver u obzir uzima faktore poput punoće usana, dužine nosa i linije čela, a navodno je stvorio nešto što se, barem u Britaniji, smatra etalonom lepote.

Slike su rezultat dvomesečne studije koju je predvodio dr Kris Soloman, svetski stručnjak u mapiranju lica, koji je tražio od ispitanika da naprave “savršeno lice” uz pomoć EFIT-V PhotoFit softvera, koji koristi policija Velike Britanije.

Rezultati su zatim dati na ocenjivanje 100-članom “žiriju” koji je imao mogućnost da od ponućenih komponenti sastavi arhetipski lepa lica muškarca i žene.

Dr Soloman kaže da je studiju naručio Samsung, kako bi obeležio lansiranje novog Galaxy S6 telefona.

“Primetno je da je reč o idealima koji važe u Velikoj Britaniji. Ljudi iz Azije ili Afrike bi nesumnjivo predstavili drugačija lica”, kaže on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: