Pakistan: 26 godina zatvora zbog televizijskog skeča

Bolivudska glumica Vina Malik osuđena je na 26 godina robije, zato što je u jednom televizijskom skeču glumila ćerku proroka Muhameda.

Izvor: independent.co.uk

Četvrtak, 27.11.2014.

17:09

Default images

Program je izazvao kontroverze u Pakistanu kada je emitovan u maju, a neki su čak smatrali da je reč o ismevanju venčanja Muhamedove ćerke.

Muž glumice Asad Bašir Kan i izvršni direktor medijske grupacije na čijoj je televiziji emitovan skeč Mir Šakil ur Raman, takođe su osuđeni na 26 godina robije. Kažnjen je i voditelj emisije Šaista Vahidi.

“Maliciozni čin uvredio je religiozna osećanja muslimana širom zemlje, a to se ne sme uzimati olako”, stoji u presudi suda.

Ipak, može se desiti da Malik izbegne robiju.

Sudska odluka odnosi se samo na grad Gilgit, koji je pod zajedničkom kontrolom Pakistana i Kašmira. Zato se ne smatra pravom pakistanskom provincijom i ovde izrečene presude ne odnose se na ostatak zemlje.

Osim toga, osuđenima je naloženo da plate kaznu od oko 10.000 evra, predaju pasoše i rasprodaju svu imovinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: