"Ovo je jezivo": Od fotografija najvećeg orla na svetu ledi se krv u žilama FOTO

"To je ogromna ptica", uglavnom je reakcija ljudi kad vide fotografije orla harpije, najveće i najmoćnije ptice grabljivice koja živi u Severnoj i Južnoj Americi.

Izvor: B92

Utorak, 01.10.2019.

18:55

Foto: Depositphotos/jkraft5

Osim svojom veličinom, orao harpija pažnju privlači i svojim neobičnim izgledom.

"Izgleda kao da se neki čovek maskirao u odelo ptice", pišu neki po Tviteru iznenađeni opakim izgledom ove veličanstvene ptice. Fotografije ovog ogromnog orla na Reditu imaju više od 90.000 glasova i to prikupljenih u samo nekoliko sati od objave, što dovoljno govori o tome koliko je ova ptica zaintrigirala ljude na internetu.

"Ne znam kako bih podneo susret s ovom pticom", jedan je od komentara. "Siguran sam da su mnogi mitovi nastali zbog ove ptice", napisao je neko od korisnika.

Orlovi harpije najveći su orlovi na svetu, a raspon krila može da dosegne i više od dva metra, piše Index.hr. Uprkos tome što izgledaju mnogo veće i snažnije, težina im uglavnom varira od tri do devet kilograma. Kandže im mogu biti veličine ljudske šake, a među njihovim plenom su i majmuni pa ih negde zovu "orlovi majmunožderi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: