Pet razloga zbog kojih su levoruki u prednosti nad dešnjacima

Levoruke ljude nekada su smatrali čudnima, pa su mnogi roditelji decu terali da pišu desnom i da levu ruku koriste što manje.

Izvor: B92

Nedelja, 24.06.2018.

08:00

Pet razloga zbog kojih su levoruki u prednosti nad dešnjacima
Thinkstock / Ilustracija

Danas znamo, sasvim bez razloga i neopravdano. Šta više, levoruke osobe su u prednosti nad dešnjacima, jer su istraživanja pokazala da su zdravije, a neretko, i srećnije.

A sve to zbog sledećeg:

1. Oni su osobe koje vole da sanjare, a odlično im polazi za rukom i da ispunjavaju svoje snove.

2. Istraživanja su pokazala da se brže oporavljaju od moždanog udara u odnosu na dešnjake.

3. Bolji su u multitaskingu - obavljanju više radnji istovremeno, jer kao levoruki "prisiljavaju" mozak da razmišlja i obavlja radnje brže.

4. Studije su pokazale da levoruke osobe lakše donose važne odluke, jer uzimaju dovoljno vremena za promišljanje kad se radi o njima nepoznatoj temi i razmišljaju nekoliko koraka unapred.

5. Levoruke osobe su i bolji sportisti od dešnjaka, jer imaju brže reakcije, pokazalo je istraživanje sprovedeno 2006. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: