Paushal aplikacija pomaže oporezovanim preduzetnicima da lakše vode svoj biznis

Oni koji su skupili hrabrost i odvažili se da uđu u svet preduzetnika mogu potvrditi da takav poduhvat zahteva mnogo truda i individualnog rada.

Život

Izvor: B92

Sreda, 25.12.2019.

11:40

Paushal aplikacija pomaže oporezovanim preduzetnicima da lakše vode svoj biznis
Foto: Promo

Ovaj nimalo lak zadatak sa sobom nosi niz prepreka koje jedan preduzetnik mora proći, dok deo o finansijama i plaćanju poreza često može biti konfuzan i podložan greškama. Baš zato je Sofija Popara, mlada preduzetnica iz Beograda, prepoznala potrebu da se finansijski sistem startapa unapredi i svetu predstavila svoju aplikaciju Paushal.

Paushal je aplikacija koja paušalcima pomaže da lakše vode svoj biznis. Jedan od osnovnih problema kod paušalnih preduzetnika jeste plaćanje poreza i doprinosa, čiji zakoni mogu biti konfuzni i nejasni. Ovom aplikacijom, mlada preduzetnica je rešila i ovaj problem – i to prva na Balkanu. Aplikacija Paushal jedina je koja u sebi sadrži način plaćanja putem uplatnica koje su formirane za paušalne preduzetnike unutar same aplikacije, a nakon izvršene uplate ostaje trag koji pokazuje kad su izvršili transfer novca i kome. Ovakav sistem omogućio je plaćanje poreza bez rizika od greške koja preduzetnike mogu koštati i celog startapa.

Mlada preduzetnica objašnjava da najviše paušalnih predzetnika preuzima aplikaciju zbog njihovog bloga, na kojem veliki broj klijenata svakodnevno dobija informacije o promenama i najnovijim zakonskim odredbama koje mogu uticati na njihovo poslovanje. Formiranje ovog informativnog centra omogućio je brzu reakciju startapa i ostalih preduzeća na nadolazeće izmene u zakonima o finansijama.

Najveći izazovi, kaže Popara, bilo je učenje o digitalnom svetu, i navodi da je potreban dug vremenski period kako bi pojedinac naučio deo programiranja koji je potreban da bi se vodio jedan ovakav projekat.

Kampanja „Srpske inovacije – ponos nacije“ koja nastoji da promoviše ovu i slične aplikacije, sprovedena je u okviru Programa za promociju i popularizaciju inovacija i inovacionog preduzetništva, koji je pokrenuo ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović. Cilj ovog projekta jeste da se građani, a posebno mladi, osnaže da razmišljaju na preduzetnički način, kao i da u većoj meri osnivaju svoje inovacione i tehnološke startap kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: