Instruktorka pokazala šokantnu razliku između mišića i masti u telu

Da li ste ikada zapitali kako tačno izgleda mišić, a kako mast uskladištena u telu?

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 13.07.2018.

18:02

Instruktorka pokazala šokantnu razliku između mišića i masti u telu
Foto: Instagram Printscreen / autumncalabrese

Fitnes instruktorka Autumn Kalbris je rešila da se pozabavi ovom temom, te da ljudima ukaže na ogromnu razliku između mišića i masti u telu.

Iako je u biti poznato da je pet kilograma mišića jednako teško kao pet kilograma masnoće, postoje i izvezsne razlike koje upravo pokazuje ova fotografija.

Naime, mišići su mnogo gušći i zauzimaju manje prostora u telu dok je mast mnogo rasprostanjenija.

“Pogledajte kako je mišić ravan, kompaktan i gladak. Sada pogledajte masnoću, glomazna je, rasprostranjena i ružna. Kada naporno treniramo, ispravno se hranimo, dovoljno odmaramo, gradimo mišiće i sagorevamo mast. Zato je toliko važno postići više od same brojke na vagi.”, napisala je Kalabris u opisu.
Instruktorka je na kraju dodala da izgradnjom mišićne mase povećavamo snagu, smanjujemo rizik od povreda i oblikujemo telo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: