Neispavani ste? Ovaj napitak će rešiti probleme s nesanicom

Bilo da imate problema s nesanicom, laganim snom ili se budite tokom noći, ovaj recept će obezbediti bolji kvalitet i kontinuitet spavanja.

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 05.10.2017.

08:35

Neispavani ste? Ovaj napitak će rešiti probleme s nesanicom
Foto: Thinkstock

Banana je bogata kalijumom i magnezijumom (naročito kora) koji opuštaju mišiće i podstiču pospanost, dok cimet reguliše nivo šećera u krvi, čime se takođe pospešuje kvalitet sna, naročito ako se uzme u obzir da neregularan nivo šećera u krvi izaziva umor tokom dana i izaziva nesanicu.

Evo kako napraviti napitak:

Sipajte litar vode u manju posudu i pustite da provri. Uzmite jednu bananu, dobro je operite, ogulite i isecite vrhove, a zatim je spustite u vodu (zajedno s korom) i ostavite da vri desetak minuta.

Nakon toga prespite vodu u šolju za čaj, dodajte prstohvat cimeta da poboljšate ukus i popijte tečnost sat pre odlaska na spavanje, dok je još topla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

17 h

Podeli: