Australija zabranjuje nevakcinisanoj deci upis u obdaništa?

Prema najnovijem planu Vlade Australije, nevakcinisanoj deci uskoro bi mogao da bude zabranjen upis u obdaništa i predškolske ustanove širom te zemlje.

Zdravlje

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.03.2017.

08:30

Australija zabranjuje nevakcinisanoj deci upis u obdaništa?
Foto: Thinkstock

Premijer Malkolm Ternbul želi da ukine propuste u zakonu koje omogućavaju roditeljima da svesno ne vakcinišu svoju decu i onda ih upisuju u obdaništa, prenosi "Sandej telegraf".

On je izjavio da deca moraju da budu vakcinisana u Viktoriji i Kvinslendu. Ali u Novom Južnom Velsu roditelji se protive vakcinaciji, pa im je i dalje dozvoljeno da decu upišu u obdanište uz svoj ili potpis druge ovlašćene osobe.

Nevakcinisana deca mogu da se upišu u obdaništa u Južnoj Australiji, Zapadnoj Australiji, Tasmaniji, u severnim delovima zemlje i na području glavnog grada.

Premijer Ternbul, koji ima troje unučića, rekao je za Njuz korp da roditelji u Australiji imaju pravo da znaju da li su njihova deca bezbedna tokom boravka u obdaništima.

"Svi mi očajnički želimo da zaštitimo našu djecu, unuke i decu drugih ljudi. Ako ne vakcinišete vaše dete, ne samo da stavljate njegov život u opasnost, već i živote ostale dece", rekao je.

Premijer želi da se o pitanju zakona o vakcinaciji raspravlja na sledećem sastanku Vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: