Šaka plodova koji leče herpes

U ishrani su nepravedno zapostavljene jer sadrže toliko vitamina C da im ni limun nije ravan, pišu "Večernje novosti".

Zdravlje

Izvor: B92

Subota, 12.11.2016.

08:30

Šaka plodova koji leče herpes
Foto: Thinkstock

Bogate su kalijumom, fosforom, natrijumom, vlaknima, kompleksom vitamina B. Direktno "udaraju" na anemiju, čiste jetru i bubrege, utiču na poboljšanje vida, pomažu kod želudačne kiseline, opstipacije...

Mušmule, slatki plodovi jeseni, pripadaju porodici ruža, a poreklo vode iz jugozapadne Azije i jugoistočne Evrope, iako latinski naziv Mespilus germanica znači nemačka mušmula.

U Nemačku su ih doneli Rimljani prepoznajući njihova lekovita svojstva i koristeći ih za jačanje organizma, protiv vrtoglavice, slabosti u leđima.

Mnogi ih i danas upotrebljavaju kada im krvare desni, imaju herpes ili aftu u usnoj duplji, jer šaka ove voćke rešava ovaj problem.

Preporučuju se i tokom dijetalnog režima ishrane, pošto u 100 grama mušmula ima svega 30 kalorija, a njihova vlakna dodatno ubrzavaju metabolizam.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: