Pet jednostavnih trikova za zdravu ishranu koja daje rezultate

Potrudite se da se setite ovih saveta kad god možete i budite sigurni da rezultati neće izostati.

Izvor: B92

Petak, 16.04.2021.

12:14

Pet jednostavnih trikova za zdravu ishranu koja daje rezultate
Foto:Profimedia

Postoje jednostavni trikovi koji će vam pomoći da se hranite zdravo, a jeftino, a neće vam oduzeti ni mnogo vremena.

1. Bilo da pijete mleko zato što ga volite, ili ga dodajete u kafu, ili pravite pire krompir, namirnica je koja se nalazi u skoro svakom frižideru. Kada kupujete mleko, birajte ono s manje masti i već ste napravili dobar korak ka vašem zdravlju unošenjem manje mlečne masti.

2. Malo masnije meso, svakako jeste i slasnije... Ali i manje zdravo. Kada birate meso u marketu, neka ono bude malo suvlje i “posnije”.

3. Ne morate voditi računa da stalno jedete hranu koja je bez masti i holesterola. Dovoljno je da se samo za svaki obrok zapitate kakav je bio onaj prethodni. Ukoliko ste za ručak imali nešto masnije, za večeru obavezno povedite računa.

4. Ukoliko ste imali obrok ili ste ceo dan jeli visokokalorična jela, morate malo usporiti. Balans je ono što morate imati u vidu. U tim slučajevima, povedite računa da ne preterate s ukupnim dnevnim unosom kalorija.

5. U kupovini namirnica pogledajte dobro deklaracije. Nećete ni verovati koliko sve proizvoda koje konzumiramo svakodnevno obiluje šećerom. Međutim, postoje i namirnice koje imaju ili znatno manje šećera, ili ih nemaju uopće. Uvijek birajte te namirnice, naročito ukoliko se one često nalaze na vašem meniju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: