Šta se nalazi u "vremenskoj kapsuli Stiva Džobsa"?

Velika vremenska kapsula koja je zakopana u zemlju 1983. godine u Aspenu tokom održavanja Internacionalne dizajn konferencije zaradila je svoj nadimak “Vremenska kapsula Stiva Džobsa” nakon što je on u nju stavio sopstveni miš za kompjuter.

Tehnopolis

Izvor: Newser

Subota, 15.02.2014.

16:50

Default images

Ova kapsula je trebalo da iz zemlje bude izvađena 2000. godine, ali građevinski radovi u Aspenu doveli su do toga da su organizatori izgubili njen trag.

Sada, sadržaj ovog zlatnog rudnika iz 80-ih godina prošlog veka koji je ujedno i redak delić Appleove istorije biće predstavljen svetu zahvaljujući emisiji Diggers koja se emituje na kanalu National Geographic.

Šou je pronašao lokaciju kapsule u septembru, ali ćemo tek sada biti u prilici da pogledamo emisiju koja nam otkriva njen sadržaj – Rubikova kocka, kaseta sastava Moody Blues i veoma staro Balantine pivo samo su neke od stvari koje su učesnici konferencije ostavili za pokolenja.

Kada je u pitanju miš Stiva Džobsa, on je bio deo kompjutera Apple Lisa koji je prethodio Macintosh kompjuterima predstavljenim 1984. godine. Džobs je ovaj miš koristio tokom svoje prezentacije u Aspenu.

Po završetku konferencije na stotine drugih stvari spakovano je u kapsulu a mnoge od njih bile su zaštićene plastičnim kesama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: