"1,5 miliona Androida se aktivira dnevno"

Nastavi li se broj aktivacija novih Androida, Google bi i pre kraja godine mogao stići do milijarde aktiviranih Androida. Ne brinu zbog Facebook Home aplikacije.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 18.04.2013.

08:59

Default images

Googleov šef Erik Šmit u utorak se na konferenciji Dive into mobile pohvalio kako se svakog dana aktivira čak 1,5 miliona novih Android uređaja.

Pohvale statističkim podacima nisu strane za šefove kompanije pa su se prošle jeseni hvalili i kada su bili na 1,3 miliona aktivacija.

Šmitove brojke znače kako su velike šanse da će i pre kraja godine Google doći do milijarde aktiviranih Androida. Na konferenciji je komentarisao i Facebook Home i rekao da su presrećni zbog toga što se Android koristi na takav način.

"Ne možete imati open-source platformu koja to nije u punom smislu reči" rekao je Šmit i dodao da su u Facebooku pročitali priručnik i pravila i toga se pridržavaju.

Komentarisao je i stanje sa Google mapama i Appleom i dodao da i dalje žele da Apple koristi njihovo rešenje kao osnovno, iako su odlučili da to neće, prenosi TechRadar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: