Kada se Apple izvinjava Samsungu

Kompanija Apple objavila je nešto što se jedino može objasniti kao ne-izvinjenje Samsungu uprkos odluci suda u Velikoj Britaniji da Galaxy Tab nije kopirao iPad.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 26.10.2012.

15:26

Default images

Nakon sudske presude, Appleu je rečeno da mora da izda javno obaveštenje na svom sajtu koje će biti vidljivo 6 meseci u kom navodi da Samsung nije prekršio nijedan patent ove kompanije.

Iako se u saopštenju priznaje odluka suda, Apple navodi i pojedine delove presude iz kojih se stiče utisak da je kompanije ipak bila u pravu.

„Izuzetna stilizovanost Appleovog dizajna je zapanjujuća“, kao i „Prednja strana Galaxy Taba pripada familiji koja uključuje Appleov dizajn“.

Posebno se ističe i deo koji navodi: „Samsungovi tableti ne poseduju ekstremnu lakoću korišćenja i dizajn koji poseduju uređaji koje je dizajnirao Apple. Jednostavno nisu toliko kul“.

Kao završni udarac sudskoj presudi suda u Velikoj Britaniji nalaze se i informacije koje ističu da su sudovi u Nemačkoj i Americi presudili u korist Applea.

Britanski sud takođe je naložio Appleu da objavi izvinjenje i u brojnim magazinima i dnevnim novinama, samo pitanje je da li će i oni biti slični izvinjenju na sajtu koje se jednostavno može protumačiti kao: „Prihvatamo odluku suda, iako je ona pogrešna“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: