Samsung napada iPhone 5 na sudu

Južnokorejska kompanija Samsung Electronics Co. podnela je zahtev da se najnoviji telefon kompanije Apple iPhone 5 uključi u dosadašnji sudski proces u vezi sa patentnim pravima dve kompanije.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 02.10.2012.

18:30

Default images

Predstavnici Samsunga tvrde da novi iPhone bez dozvole koristi 8 patenata ove firme.

Dve kompanije trenutno vode intenzivnu sudsku borbu u sudovima širom sveta oko patentnih prava ne bi li sebi dale prednost na globalnom tržištu mobilnih telefona.

„Oduvek smo birali da se takmičimo na tržištu sa našim inovativnim proizvodima a ne u sudnicama.

Međutim, Apple nastavlja da sprovodi svoje agresivne pravne mere sa ciljem da ograniči prisustvo konkurencije na tržištu. Jedini izbor koji imamo jeste da i mi na sve načine pokušamo da zaštitimo našu intelektualnu svojinu“, stoji u zvaničnom saopštenju Samsunga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: