Tehnopolis

Četvrtak, 27.09.2012.

17:41

Ukradena cela isporuka iPhonea 5

Nakon što su se desile krađe Iphonea 5 u Japanu i Londonu, sada je na red došla i Francuska.

Izvor: B92

Default images

Pljačka se odigrala u o pola devet, 24. septembra na aerodromu Marignane.

Lopovi su sa maskama na glavama, sa dva BMW automobila, presreli i blokirali kamion koji je nosio Apple uređaje, oteli ga i odvezli se u drugom pravcu od aerodroma. Apple laptop uređaji i telefoni ubačeni su u kamion samo nekoliko trenutaka pre akcije pljačkaša, u potpunoj diskreciji.

Vozaču kamiona jedan od trojice razbojnika prislonio je pištolj na glavu i naterao ga da sledi njegova uputstva. Nakon desetak minuta vožnje, lopovi su se susreli sa saradnicima, koji su se dovezli drugim vozilom, u koji su prebacili kompletan Apple smartfon tovar, pažljivo odvajajući laptopove, koje nisu odneli.

Cela akcija prebacivanja sadržaja iz jednog vozila u drugi trajala je svega par minuta. Na kraju, kamion koji je prvobitno trebao da stigne do Apple prodavnica dignut je u vazduh, kao konačni začin u ovoj filmskoj pljački.

Šteta se procenjuje na nekoliko desetina hiljada evra, ne uključujući tu i kamion dignut u vazduh. Pljačkaši su u bekstvu, a sudstvo i policija trenutno tragaju za počiniocima, dok istovremeno ispituju način na koji su pljačkaši došli do poverljivih informacija o isporuci i transferu Apple uređaja.

Izvor: Mondo.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: