Tehnopolis

Utorak, 23.08.2011.

12:38

Prave se delovi za jeftiniji iPhone?

Dva neimenovana izvora agencije Rojters tvrde da jedan od Appleovih dobavljača sprema delove za jeftiniju verziju iPhonea 4.

Izvor: B92

Default images

Jeftiniji iPhone 4 imaće 8GB memorije, a biće lansiran u narednim nedeljama, tvde izvori ove agencije koji su želeli da ostanu anonimni.

Pristupačnijim uređajem Apple namerava da se pozicionira i na tržištima u razvoju, iako pojedini analitičari smatraju da novi iPhone 4 neće biti jeftiniji od 200 dolara, što nije dovoljno niska cena.

"Apple možda želi da uđe na tržišta u razvoju gde korisnici planiraju da sa skupljih običnih telefona pređu na smartfone srednje klase, koji obično koštaju između 150 i 200 dolara. Appleu treba kompletno novi telefon sa slabijim specifikacijama za ulazak na ova tržišta", rekao je analitičar kompanije Yuanta Securities, Boni Čeng.

Rojters prenosi i da će pored ove, ipak biti predstavljena i nova generacija uređaja i to najverovatnije krajem septembra. Za njegovu proizvodnju biće zadužene kompanije Hon Hai i Pegatron. iPhone 5, ili 4GS, će, kako je već najavljivano, imati kameru od 8 megapiksela, veći ekran i unapređenu antenu.

Iz kompanije Apple komentara na ove navode nije bilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: