E-karton u primarnoj zdravstvenoj zaštiti

U okviru sajma medicine “Promedika“, juče je u Kongresnom centru “Master” održana prezentacija “E-karton u primarnoj zdravstvenoj zaštiti“, o čijim prednostima je govorio Vukašin Radulović iz Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Izvor: Personal magazin

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 05.06.2009.

14:23

Default images

Prema njegovim rečima zdravstvene ustanove koje su uvele E-karton skratile su administrativni put na najmanji mogući nivo, sa potpuno tačnim uvidom od pruženih usluga do podataka koji se unose u recept.

To je smanjilo i moguću grešku u šifrovanju dijagnoze i lekova, tako da RZZO ima sve potrebne podatke za obračun i naplatu i uvid u regularnost poslovanja. Kako je istakao Radulović, softver je prilagođen svim osiguranicima bez obzira kojoj kategoriji pripadaju, kao i onima koji plaćaju pregled.

Kada je reč o zdravstvenim uslugama softver je prilagođen kako opštoj praksi tako i specijalističkim službama i njegova primena je od posebnog značaja za podizanje nivoa usluga u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: