XP se prodaje više od Viste

Prema podacima koje je predstavio HP, još uvek se prodaje više računara sa Windowsom XP nego sa Vistom.

Izvor: apc

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 29.07.2008.

17:40

Default images

Na predstavljanju nove serije poslovnih laptopa, kompanija HP je saopštila da se prodaje mnogo više poslovnih računara sa XP-om nego sa Vistom, što je u suprotnosti sa podacima koje saopštava Microsoft o većoj prodaji Viste.

Istom prilikom, HP je objasnio da od 30. juna ne mogu da isporuče računar sa XP licencom, ali da prodaju računare sa instaliranim XP-om i Vista Business licencom. I takav oblik prodaje predstavlja većinu onoga što HP prodaje poslovnim korisnicima, a na taj način i brojevi vezani za prodaju Vista operativnog sistema veće su od realne upotrebe istog.

Prema Robu Kingstonu iz HP-a, poslovni korisnici nemaju razlog da pređu na Vistu niti će ga imati do kraja naredne godine, a do tada bi Microsoft mogao da objavi ili najavi skoro pojavljivanje nove verzije Windowsa. Ipak, nakon januara 2009. prodaja XP-a uz Vista Business licencu ne bi trebalo da bude moguća iako iz HP-a najavljuju pregovore o produžetku roka.

Jedan od razloga je i to što kupci poslovnih računara nisu imali vremena da u potpunosti provere kompatibilnost softvera koji koriste i Vista operativnog sistema, a da se ne isplati da sve pripremaju za upotrebu uz novi sistem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: