Najprodavanije konzole svih vremena: Koja je vama omiljena?

Uskoro će doći kraj godine, pa ćemo videti koje su konzole najprodavanije u 2020. Ujedno, to je i dobra prilika da se prisetimo koje su nas to nezaboravne konzole oduševile i obeležile eru.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.10.2020.

14:39

Najprodavanije konzole svih vremena: Koja je vama omiljena?
Foto: depositphotos/robtek

Radi se, naravno, o listi najprodavanijih konzola svih vremena. Koja je vama omiljena?

1. PlayStation 2 (159 miliona primeraka)

Naslednik legendarnog PlayStation-a pojavio se 2000. i osvojio tržište prepuno snažne konkurencije kao što su Sega Dreamcast, Nintendo GameCube i Microsoft Xbox. Međutim, niko nije moago da parira popularnosti ovog bestselera koji je osvojio tržište i zaseo na tron kao najprodavanija konzola svih vremena.

Sa više od 3.800 igara prodatih u milijardu i po primeraka, "dvojka" je zadržala popularnost čak i nakon izlaska "trojke", a tako je i tako postala jedna od najdugovečnijih konzola koja se proizvodila 12 godina, prenosi portal Indeks.

2. Nintendo DS (154 miliona)

U vreme izlaska (2004. godine) Nintendo DS je bio prava revolucija na tržištu prenosivih konzola - imao je dva LCD ekrana, ugrađeni mikrofon i podršku za bežičnu konekciju zahvaljujući kojoj ste mogli da igrate ili da komunicirate sa više igrača. Osim originala, pojavili su se još i DS Lite, DSi i DSi XL.

3. Game Boy/Game Boy Color (119 miliona)

Mada su pre toga zabeležili uspeh sa svojom Game & Watch serijom, Game Boy je bio ogroman hit. Game Gear, Lynx i TurboExpress pokušali su da uzmu "deo kolača", pa iako su bili tehnološki superiorniji, Game Boy je bio izdržljiviji, manje je trošio i ono bitno, imao je odličnu selekciju video-igara.

Ostatak liste čine PlayStation 4 (106 miliona), PlayStation (103 miliona), Nintendo WII (102 miliona), PlayStation 3 (88 miliona), Xbox 360 (85 miliona), Game Boy Advance (82 miliona), PlayStation Portable (80 miliona).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: