Asus ima odgovor na jedan od najpopularnijih Xiaomijevih modela

Kompanija Asus je napravila novi pametni telefon iz srednjeg segmenta, čiji cilj je da se suprotstavi Samsungovim i brojnim kineskim rivalima, među kojima se posebno ističe Xiaomijev model Redmi Note 5 Pro.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 24.04.2018.

21:00

Asus ima odgovor na jedan od najpopularnijih Xiaomijevih modela
Printscreen YouTube/iGyaan

U pitanju je ZenFone Max Pro M1, koji ima dosta sličnosti upravo sa pomenutima Xiaomijevim modelom, na šta upućuju i njegove karakteristike. Novi ZenFone ima LCD ekran dijagonale 6 inča, rezolucije 2.160 x 1.080 piksela, Snapdragon 636 procesor i opciju prepoznavanja lica.

Asusov model, međutim, ima nekoliko prednosti nad Xiaomijevim, a to je baterija od 5.000 mAh, svetliji ekran i kontrast piksela, kao i najnovija verzija operativnog sistema Android - 8.1 Oreo.

Što se kamera tiče, ZenFone i Redmi su jednaki. Oba modela imaju zadnje kamere od 13 i 5 megapiksela. Glavna kamera ZenFonea, međutim, ima nešto bolju rezoluciju, a prednja kamera od 8 MP je slabija od Redmijeve selfi kamere od 20 MP. Redmi Note 5 Pro, sa 4GB RAM-a i 64GB prostora za skladištenje podataka, ima cenu od 210 dolara, dok će se ZenFone, sa 3GB RAM-a i 32GB prostora za skladištenje, prodavati za 165 dolara. Asus će ponuditi i verziju sa 4GB RAM-a i 64GB SSD memorije po ceni od 195 dolara.

ZenFone Max Pro M1 je, prvenstveno, namenjen indijskom tržištu, a u Asusu kažu da je nastao na osnovu rezultata istraživanja u kome je učestvovalo 2.000 Indijaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: