Tehnopolis

Ponedeljak, 09.10.2017.

13:19

Iz Microsoft-a konačno priznali: Windows Phone je mrtav

Džo Belfiore, potpredsednik Operativnih sistema u Microsoft-u, otkrio je u nizu tvitova da ta kompanija više neće praviti ni softverske ni hardverske dodatke za Windows 10 Mobile.

Izvor: theverge.com

Iz Microsoft-a konačno priznali: Windows Phone je mrtav
Foto: Gettyimages

Iako su se ljubitelji Windows Phone-a nadali da će Microsoft unaprediti platformu novim dodacima, sada je jasno da će dobiti svega popravke bagova i bezbednosna ažuriranja.

"Naravno da ćemo nastaviti da podržavamo platformu", kaže Belfiore, "Ali nam pravljenje novog softvera/hardvera nije u fokusu".

Platforma je "mrtva" duže od godinu dana, ali iz kompanije to nikad nisu zvanično priznali. Čak je i osnivač Microsoft-a Bil Gejts nevoljno priznao da koristi Android uređaj.

Tokom nedavno održane konferencije "Build and Inspire", izvršni direktor kompanije Satja Nadela odbacio je staru mantru kompanije - "Mobile-first, cloud-first" u korist fousa na, kako kaže, "inteligentni cloud sistem" i AI.

Jedan od razloga zbog kojih Microsoft nikad nije zaživeo u punom zamahu je taj što ga developeri nikad nisu u potpunosti prihvatili.

"Pokušali smo da pridobijemo developere aplikacija, plaćali im... pisali aplikacije za njih... ali broj korisnika bio je suviše mali, da bi kompanije investirale u njih", napisao je Belfiore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

23 h

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: