Želite da vam telefon traje? Uradite ovo svaki dan

Da bi telefon bio rasterećen i da bi radio bolje potrebno je jednu stvar uraditi svaki dan, nekad i više puta.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 29.09.2017.

15:48

Želite da vam telefon traje? Uradite ovo svaki dan
foto: thinkstock

Svakodnevno korišćenje aplikacija, instalacija novih, preuzimanje fajova, igranje igara, surfovanje netom, prijem SMS poruka i sve ostalo što radite na telefonu, posebno Android, ostavlja tragove u memoriji uređaja i otežava njegovo korišćenje. Da bi telefon radio rasterećeno i kvalitetnije potrebno je svakog dana izvršiti resetovanje, kako bi se rešili problemi sa zakrčenjem koji mogu nastati na svim tipovima uređaja - povoljnim ili skupljim.

Recimo LG na svom najnovijem modelu, koji nam je upravo na testu LG Q6, savetuje da se često vrši restartovanje uređaja, kako bi se on održao „svežim“ i „ornim“ za rad. LG kompanija, takođe, savetuje da se koristi fabrički ugrađene aplikacije za održavanje telefona u dobroj kondiciji (u ovom slučaju Smart Doctor), koji vrše optimizaciju rada uređaja.

Dobro je znati da i aplikacije koje ne koristite, kao i one koje čak i izbrišete s telefona i dalje u nekim slučajevima koriste memoriju i druge resurse uređaja, zbog čega bi redovno trebalo resetovati uređaj sa Android operativnim sistemom, piše "Mondo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: