Tehnopolis

Ponedeljak, 23.01.2017.

09:22

Samsung otkrio pravi uzrok propasti Galaxy Note 7

Posle više meseci ćutanja, Samsung je konačno progovorio o uzroku pregrevanja Galaxy Note 7 telefona.

Izvor: wired.com

Samsung otkrio pravi uzrok propasti Galaxy Note 7
Foto: Gettyimages

U okviru dugog saopštenja sačinjenog na osnovu različitih naučnih analiza tri konsultantska tela, stoji da je do pregrevanja dolazilo zbog različitih problema sa baterijama dva različita proizvođača.

U slučaju baterija koje je pravio Samsung SDI, nije napravljeno dovoljno prostora između baterije i ostatka telefona. Pošto je telefon vrlo tanak, gornji desni ugao baterije bio je pod velikim pritiskom.

U najgorim slučajevima, zbog toga je došlo do sabijanja elektroda unutar baterija i kratkog spoja.

Kada je reč o baterijama Amperex Technology Limited, nekim ćelijama baterije nedostajala je izolacija, a neke su imale oštra izbočenja unutar ćelija, zbog kojih su oštećeni separatori između anode i katode.

Baterije su takođe imale vrlo tanke separatore, što je povećavalo rizik od oštećenja i kratkog spoja.

Otkriće je objavljeno nakon testiranja 200.000 uređaja, a 30.000 baterija testirano je u zgradi posebno napravljenoj u te svrhe.

Šef komunikacija Samsunga D. Dž. Koh kaže da je tim od 700 inženjera kompanije sproveo unutrašnju istragu, a da su nezavsna istraživanja sproveli UL, Exponent i TÜV Rheinland.

Objašnjenje uzroka problema sa Note 7 predstavljeno je na događaju u Južnoj Koreji u nedelju.

“Preuzimamo odgovornost za svoj neuspeh da prepoznamo probleme sa dizajnom i izradom baterije, pre lansiranja Note 7”, rekao je Koh na tom događaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: