Legendarni Samsungov telefon radi pod najnovijim Androidom

Kada je u pitanju razvoj uređaja, nakon što podrška za njih i zvanično prestane, neki modeli ne prestaju da iznenađuju.

Izvor: B92, XDA

Ponedeljak, 03.01.2022.

08:11

Legendarni Samsungov telefon radi pod najnovijim Androidom
Foto: Cincila / Shutterstock.com

Upravo je ovakva situacija sa Samsung Galaxy S III telefonom, na na koji zajednica korisnika i modera nije zaboravila, uprkos tome što se radi o modelu iz 2012. godine.

Galaxy S III je do sada u više navrata modifikovan, omogućen je da radi sa dva operativna sistema, da izvorno pokreće Linux zasnovani Sailfish OS, a dobio je i podršku za Linux kernel.

Najnoviji dodatak za telefon je nezvanični LineageOS 19.0 prilagođeni ROM, zasnovan na Androidu 12.

Samsung Galaxy S III 3G (model GT-I9300), koji pokreće Exynos 4412 čipset, sada može da radi pod Android 12 softverom, zahvaljujući programeru "html6405".

Od stvari, koje rade na samom startu, dostupni su celularni radio, kamera, Wi-Fi, Bluetooth i softverski/hardverski akcelerisana reprodukcija videa.

Naravno, neke funkcije nedostaju i prisutni su određeni bagovi, ali oni koji negde još čuvaju svoj Samsung Galaxy S III mogu iskoristiti prilagođeni ROM i isprobati ovo zanimljivo rešenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: