Kraj jedne ere - Sony prestaje da proizvodi DSLR fotoaparate

Nakon što je mirrorless dominantnim, Sony je izgleda tiho prestao da prodaje svoje A-mount DSLR fotoaparate. Među prvima je to primetio SonyAlpha, da su A68, A99 II i A77 II uklonjeni su sa Sony-jeve web stranice gde je navedeno da "više nisu dostupni".

Izvor: B92

Četvrtak, 06.05.2021.

11:30

Kraj jedne ere - Sony prestaje da proizvodi DSLR fotoaparate
Foto: shutterstock.com

Već je prilično jasno da Sony više nije zainteresovan za izradu DSLR-ova (Sony-jev izraz je DSLT zbog fiksnih prozirnih ogledala), jer je poslednji najavljeni model bio A99 II od 42 megapiksela još 2016. Jedina kasnija najava je adapter koji bi vlasnicima E-mount kamera omogućio upotrebu A-mount sočiva. U međuvremenu, japanski gigant je drastično povećao karakteristike i broj mirrorless modela, kako u full-frame kategorij, tako i u kategoriji APS-C senzora. To je kulminiralo modelima poput 61-megapiksela A7R IV modela visoke rezolucije, 12-megapiksela A7S III za video i hibridnog 50-megapiksela A1 koji sve dobro radi. U isto vreme, rivali poput Canon-a napravili su velike korake sa mirrorless modelima, poput EOS R5, istovremeno se udaljavajući od DSLR proizvoda.

Sony-jevi A-mount DSLR-ovi (počevši od A100) nastali su sticanjem Konice Minolte, tako da zaista izgleda kao kraj jedne ere. Srećom, imamo mnogo čemu da se radujemo tokom sledeće godine, uključujući i moguće izdanje Soni A7 IV, ali i drugih uzbudljivih fotoaparata koji dolaze od Nikona, Canon-a i drugih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: