Huawei Watch GT 2 Pro: Mnogo više od običnog pametnog sata

Pametni sat Huawei GT 2 Pro je mnogo više od uređaja koji nosite kada idete na trčanje ili u teretanu. Njegove mogućnosti su impresivne, od velike baze fitnes režima, do povezanosti sa društvenim mrežama. Ipak, krenimo redom.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.10.2020.

10:00

Huawei Watch GT 2 Pro: Mnogo više od običnog pametnog sata
Foto: Promo

Huawei Watch GT 2 Pro pokreće Kirin A1 procesor, uz operativni sistem Lite OS, a ima internu memoriju od 4GB.

Korisnički interfejs je takav da vam dva dugmeta sa strane služe za ulazak u listu aplikacija, vraćanje na početnu stranu ili pojačavanje i utišavanje muzike. Tač-skrin je tu za sve ostalo, pa je dobra stvar što sve ide “kao podmazano”, odnosno fluidnost u radu je na zavidnom nivou.

Sve se, naravno kontroliše iz Huawei Health aplikacije. Iz nje možete podešavati skinove, dodavati kontaktei muziku (više o ovome malo kasnije) i pratiti sve zdravstvene parametre koji vas zanimaju.
Foto: Promo
Zdravlje i fitnes

Od aplikacija za zdravlje, možete da merite puls, kao i još jednu stvar veoma važnu u današnje vreme - koncentraciju kiseonika u krvi. Sat vam pokazuje i nivo stresa, a uvid u ovaj parametar,kao i u puls i pritisak, možete da imate konstantno, jer se mere 24 časa.

Takođe, moguće je i praćenje sna, pa ćete tačno znati kada ste spavali malo lošije, a dobijaćete i predloge kako biste mogli da poboljšate noćni odmor.

Dolazimo i do fitnes opcija koje Huawei Watch GT 2 Pro nudi.

Ovaj uređaj zaista ima impozantnu bazu aktivnosti i sportova koje možete da odaberete. Pruža mogućnost izbora između više od 100 različitih režima. Tu su standardne aktivnosti – vožnja bicikla ili planinarenje, i slično. Međutim, GT 2 Pro nudi i veliki broj novih sportova.
Foto: Promo
Spomenućemo ovde veslanje, ronjenje ili vaterpolo, a za ove opcije može da se zahvali 5ATM standard vodootoprnosti (izdržaće čak 10 minuta na dubini vode do 50 metara).

Takođe, tu su i golf, latino i drugi plesovi, vežbe u teretani, pikado… gotovo svaka sportska aktivnost koja bi vam mogla pasti na pamet – Huawei Watch GT 2 Pro je ima u svojoj ponudi.

Pozivi i notifikacije

Ako ste mislili da je velika baza sportova i praćenje zdravlja sve što GT 2 Pro nudi, čeka vas prijatno iznenađenje.

U ovaj pametni sat možete da dodate do 10 omiljenih kontakata (to radite u Huawei Health aplikaciji), i onda, praktično bez vađenja telefona iz džepa ili torbe, možete da ih pozovete.

Ugrađeni su i mikrofon i zvučnik, tako da, bilo da ste u sred neke sportske aktivnosti ili su vam ruke pune nečeg drugog, sat će biti sve što vam je potrebno za razgovor.
Foto: Promo
Još jedna zgodna stvar su notifikacije - u Huawei Health možete da odaberete koje aplikacije će moći da vam šalju obaveštenja. Praktično sve što se pojavljuje na vašem telefonu, može da se pojavi i na satu.

Tako, na primer, možete da na svoj Huawei Watch GT 2 Pro dobijate poruke koje vam stižu na društvenim mrežama, SMS-ove, notifikacije sa kalendara, i sve ostalo.

Muzika i mini-igre

Još jedna zanimljiva stvar kod ovog uređaja mogućnost instaliranja dodatnih aplikacija. Mada je to za sada samo nekoliko prostih mini-igara, dobro je znati da kineska kompanija i ovaj aspekt ima u vidu.

Za kraj, mogli bismo i da spomenemo i mogućnost skladištenja muzike na sat, a istovremeno je moguće i kontrolisati muziku koju pustite na nekoj aplikaciji na telefonu.
Foto: Promo
Sve u svemu, Huawei se zaista potrudio da ode korak dalje i kada su u pitanju funkcije i aplikacije njihovog novog pametnog sata, ne samo dizajn i trajanje baterije.

Bilo da nosite pametni sat svakodnevno, da ga koristite za obavljanje važnih poziva "u hodu", ili da planirate ozbiljno da se bavite nekim sportom i merite sve parametre koji su važni za važe zdravlje, zaključak je isti – Huawei Watch GT 2 Pro će vam biti pouzdan partner.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: