Apple i IBM zajedno osvajaju poslovni svet

Kompanije Apple i IBM najavili su partnerstvo koje će se odnositi na saradnju oko mobilnih uređaja i sistema čime će preko 100 poslovnih aplikacija i cloud servisa biti dostupno iOS uređajima.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 16.07.2014.

12:06

Default images

Ti proizvodi će se zvati “IBM MobileFirst for iOS Solutions”, a IBM će uskoro početi da prodaje iPhone i iPad poslovnim korisnicima, a na njima će već biti aktivirani ti novi servisi, tj. namenske aplikacije, prenosi Business Wire.

“iPhone i iPad su najbolji mobilni uređaji na svetu i promenili su način na koji poslovni ljudi danas rade. Prvi put mi spajamo IBM-om prepoznatljiv poslovni sistem sa iOS-ovim korisničkim interfejsom i to otvara novo poslovno tržište za Apple. Ovo je radikalan korak za poslovne korisnike i nešto što samo Apple i IBM mogu da ostvare,” rekao je Tim Kuk, izvršni direktor Apple-a.

Kompanije će raditi zajedno na aplikacijama za kupovinu/prodaju, zdravlje, bankarske poslove, putovanja i prevoz, telekomunikacije, osiguranje... Softver će biti dostupan ove jeseni, verovatno u isto vreme kada i iOS 8, a veći deo aplikacija i servisa biće spreman početkom 2015. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: