Šta sve novo donosi Windows Phone 8.1

Kompanija Microsoft predstavila je svetskoj javnosti Windows Phone 8.1 sa novim funkcionalnostima koje još bolje oslikavaju ličnosti i želje korisnika, stoji u saopštenju kompanije.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 05.04.2014.

16:34

Default images

Pogledajte šta donosi novo izdanje Windows Phonea 8.1:

• ’Start’ ekran: Učinite Live Tiles svojima – Windows Phone ’Start’ ekran je sada još prilagodljiviji i verno oslikava ličnost korisnika, kao i ljudi i stvari do kojih im je stalo. Prošle godine Microsoft je uređajima sa ekranima od pet inča i većim dodao i treću kolonu, ne bi li što više stvari moglo da se pojavi na ekranu. To je omogućeno i na svim drugim veličinama ekrana za Windows Phone 8.1. Sada je moguće i postaviti i sopstvenu kao pozadinu na Start ekranu sopstvenu fotografiju za Start background.

- ‘Lock’ ekran: Mnogo novih “tema” za biranje - Lock ekran je prva od stvari koju korisnici vide kad uzmu telefon u ruke. Microsoft je zato za Windows Phone 8.1 obezbedio novu aplikaciju koja omogućava podešavanje širokog spektra interesantnih “Lock ekran tema”, sa različitim vrstama vizualizacija i animacija.

- Akcioni centar: Live Tiles sada imaju i Akcioni centar koji omogućava da notifikacije za sve aplikacije budu vidljive, a nudi i mogućnost prilagođenog brzog pristupa podešavanjima do kojih je korisnicima najviše stalo, kao što su Wi-Fi, Flight Mode, Bluetooth i Rotation Lock.

- Word flow tastatura: Nova Word Flow tastatura omogućava prstima da klize preko komandi i kucaju brzo. Na ovoj tastaturi je nedavno postavljen zvaničan svetski rekord u brzom kucanju, koji je raniji rekord Swype tastature na Samsungu Galaxy S4 premašio za čak osam sekundi.

- Skype: Nova Skype aplikacija za Windows 8.1 donosi najbolje od Skype-a, kada su u pitanju pametni telefoni. Integrisana je sa Phone Dialer-om, tako da se sada običan telefonski poziv u toku razgovora može unaprediti u Skype video poziv jednom komandom.

- Kalendar: Novi kalendar je redizajniran da bi imao novi nedeljni pregled, koji su mnogi korisnici tražili. Tu su novi detalji kao što su tabela za sledeći dan, nedelju ili mesec a kalendar liči na Outlook na Windows PC računaru.

- Muzika, Video i Podcast: Ova tri segmenta su sada podeljena na zasebne aplikacije, od kojih svaka može biti nadograđena preko Storea. U Muzici je moguće menjati plejliste i uređivati cloud kolekciju veoma lako i ekonomično. Video snimci se mogu kupiti ili iznajmiti od Xbox Music-a, a Podcast dozvoljava prijavu na bilo koji RSS feed i obezbeđuje Bing podcast pretragu za svaku zemlju gde je Windows Phone dostupan. Poboljšana je i kontrola jačine zvuka na telefonu, koja uključuje odvojene slidere za zvono/notifikacije i za aplikacije i medije.

- People Hub, Email & Accounts: People Hub sa više pouzdanosti pregleda sadržaje korisnika na društvenoj mreži i direktno ih povezuje na trodelne aplikacije za društvene mreže. Email sada podržava S/MIME bezbedan e-mail, a proširena je i podrška različitim tipovima profila, koja sada uključuje i iCloud.

- Fotografije & Kamera: Fotografije se sada direktno čuvaju i prikazuju kao automatski organizovana kolekcija, pokazana u grupi sa datumom i lokacijom. U Kameri, korisnički interfejs je unapređen i dodat je burst mode fotografije, kojom može da se uhvati baš pravi trenutak - kao na Windowsu 8.1.

- Data Sense, Wi-Fi Sense, Storage Sense i čuvanje baterije: Stavljajući korisnike u središte svega što radi, Microsofot je stvorio Senses da im pomogne da pripaze na sebe i izvuku najviše iz svog telefona, budu u toku sa podacima, memorijom i baterijom:

• Data Sense. Nova podešavanja u Data Sense pomažu da se dobije više od podataka, smanjivanjem količine podataka koja se koristi pri surfovanju internetom.

• Battery Saver. Nudi uvid u život baterije i pronalazi načine da ona traje duže. Pomaže korisnicima da vide koje aplikacije troše najviše energije, i da iskoriste bateriju do maksimuma, kada je na izdisaju.

• Storage Sense. Storage Sense pomaže da se izvuče više od memorije na telefonu. Nove aplikacije se mogu sačuvati na SD kartici, a u Storage Sense-u je moguće videti i koliko prostora zauzimaju aplikacije i igrice.

• Wi-Fi Sense. Povezuje telefon sa Wi-Fi mrežama u blizini, tako da korisnik to ne mora sam da radi.

Microsoft sa zadovoljstvom najavljuje da novi Windows Phone 8.1 dolazi i sa prvom u svetu, pravom digitalnom pomoćnicom, koja se zove Cortana i o kojoj više možete saznati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: