Android Kit Kat - neki od noviteta

Android Kit Kat sada je i zvanično potvrđen i uskoro bi trebalo da počne da se pojavljuje na pojedinim telefonima. Google ga naziva prelepim i smatra da će korisnici jednostavno uroniti u njega.

Tehnopolis

Izvor: TalkAndroid

Petak, 01.11.2013.

14:40

Default images

Kompanija kaže da novi Android OS ima znatno prefinjeniji dizajn, poboljšane performanse i nove funkcije.

Sada možete da kažete „OK Google“ sa Home ekrana ili Google Nowa i to će lansirati glasovnu pretragu i takođe će vam dozvoliti da pošaljete poruku, dobijete uputstva u mapama ili da pustite poruku. Ovo će za sada biti dostupno jedino na Nexusu 5.

Kada je uređaj zaključan, moćićete da u punoj rezoluciji vidite sliku albuma koji slušate ili puštate filmove na Chromecastu. Takođe ćete dobiti i opcije za puštanje, pauzu ili pretragu.

Tu je i Immersive mode – koji automatski sakriva sve sistemske opcije sa ekrana kada gledate film ili čitate knjigu. Developeri bi u svojim aplikacijama trebalo da implementiraju ovu opciju.

Brži multitasking – Android 4.4 je bolje optimizovao memoriju i poboljšao ekran osetljiv na dodir.

Nova aplikacija za telefon automatski sortira kontakte po prioritetu na osnovu toga koliko često komunicirate sa njima. Dodata je i pretraga obližnjih mesta, kontakata ili ljudi u vašem Google Apps domenu.

Apdejtovan je i Hangouts i integracija sa SMS i MMS servisima. Sada je moguće deliti i lokaciju i slati animirane GIF-ove.

Google tastatura sada ima podršu za Emojies.

Sada možete da štampate šta želite i kada god to želite direktno putem Cloud Printa, HP ePrint printera i svih drugih štampača koji imaju svoje aplikacije u Google Play Storeu.

Aplikacije koje embeduju sadržaj sa interneta sada koriste Chrome kako bi renderovale veb komponente preciznije i brže.

Downloads aplikacija je redizajnirana i sada nudi nove opcije za sortiranje i nove poglede na fajlove koje ste skinuli.

Lako prebacivanje sa Home ekrana – ukoliko volite da modifikujete svoj uređaj i imate instalirano nekoliko zamena za Home ekran, sada možete da ih lako rotirate u Settings > Home.

Mejl klijent je redizajniran i poseduje nove foldere, kontakt fotografije i bolju navigaciju.

Infrared blasting – Na uređajima koji poseduju IR blaster Android sada podržava aplikaciju za kontrolu televizora i drugih uređaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: