Dan slobode softvera i u Srbiji

Dan slobode softvera (Software Freedom Day) obeležava se 15. septembra različitim manifestacijama širom sveta.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.09.2012.

12:49

Default images

Ove godine biće obeležen i u Beogradu u galeriji O3one, od 13 do 17 časova.

Događaj su organizovale zajednice koje se bave slobodnim softverom u Srbiji, među kojima su Mozilla Srbija, Ubuntu Srbija, Linux Mint Srbija, LibreOffice Srbija, LiBRE! tim, LUGoNS i Slackware Srbija.

"Proslavom dana slobodnog softvera aktivisti FLOSS pokreta u Srbiji žele da popularišu upotrebu besplatnog i slobodnog softvera u Srbiji", rekli su za B92 organizatori ovog događaja. "Iako su postignuti rezultati značajni, nedavno istražicanje Zavoda za statistiku predstavljaju pravo ohrabrenje, svaka prilika za popularizaciju FLOSS softvera je dobrodošla."

Pored uvoda u slobodan i softver otvorenog koda, na proslavi Dana slobodnog softvera goovoriće se i o tome zbog čega slobodan softver nije u društvu zastupljen u onom procentu koliko je to u privrednim subjektima i privatnim preduzećima, kažu organizatori.

Ukoliko želite da potvrdite svoj dolazak i saznate više o ovom događaju to možete učiniti na Facebook i Google Plus strani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: