Nedelja mode završena revijom Bate Spasojevića

Revijom Bate Spasojevića, završen je 36. Perwoll Fashion Week.

Izvor: B92

Subota, 01.11.2014.

12:34

Default images

Bata Spasojević je predstavio kolekciju za jesen-zimu 2014-15. pod nazivom ‘’New Revival’’. Kolekcija je miks više stilova, a krator je inspiraciju našao ovoga puta u muzici i umetnosti starih slikara, poput Kravađa. Karakterističan kolorit je Batina osnovna polazna tačka. Karo štofovi i animal printovi dominiraju kolekcijom.
Kolekcija je kao i do sada i za muškarce i za žene i sadrži prepoznatljive zimske komade odeće, poput kaputa od vune, pantalona i jakni, u kombinaciji sa kožom, kožnih jakni, muških i ženskih mantila, plišanih sakoa. Od dezena su zastupljeni prens de gal, crno-bele pruge, kao i karirani materijali. Žene i muškarci u modelima SBS by Individual osećaju se moćno i posebno.
Posle više od 30 različitih programa i radova oko 60 dizajnera, možemo se složiti sa konstatacijom da srpska moda nastavlja da bude nešto između. Između istoka i zapada. Okrenuta globalnom, uslovljena nacionalnim. Između neprofitnog sektora i šoubiznisa. Između umetnosti i preduzetništva. Svakako, obeležena izuzetnom dozom stvaralačke hrabrosti!
Naredna Beogradska nedelja mode je zakazana za period od 27. marta do 2. aprila 2015. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: