Ančeloti: Atletiko zaslužio finale

Trener Real Madrida Karlo Ančeloti ocenio je da je Atletiko zasluženo izborio plasman u finale Lige šampiona i dodao da se raduje okršaju s "jorgandžijama".

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 01.05.2014.

13:05

Default images

"Atletiko je apsolutno zaslužio plasman u finale Lige šampiona... Bili su znatno bolji od Čelsija", rekao je Ančeloti, a prenose španski mediji.

Atletiko je sinoć na stadionu Stamford bridž posle preokreta pobedio Čelsi sa 3:1 u revanš meču polufinala Lige šampiona i tako izborio prvo finale najelitinijeg fudbalskog takmičenja još od sezone 1973/74, a dan ranije Real Madrid je pobedio Bajern Minhen sa 4:0 u drugom polufinalu.

U finalu Lige šampiona "jorgandžije" će se sastati s gradskim rivalom Realom, a to će ujedno i biti prvo finale klubova iz istog grada u istoriji tog takmičenja.

"Svi ljudi u Madridu su presreći zbog gradskog derbija. U finalu neće biti favorita, svako ko je učestvovao u nekom, zna da je tako... Siguran sam da će biti neizvestan duel", dodao je italijanski stručnjak.

Ančeloti je kazao da srećan što je u mogućnosti da Realu donese 10. titulu Lige šampiona.

"Uzbuđen sam! Živim u svetu gde doživljavate ovako lepe trenutke. Ponosan sam što sam u mogućnosti da Realu donesem 10. titulu, posle 12 dugih godina. Radim u klubu koji je verovatno najveći na svetu", izjavio je Ančeloti.

Finalna utakmica Lige šampiona igraće se 24. maja u Lisabonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: