Milošević: Blaga prednost Partizanu

Nekadašnji igrač Partizana i reprezentativac Savo Milošević istakao je da se u večitim derbijima nikad ništa ne zna, ali da blagu prednost daje "crno-beloma".

Izvor: B92

Četvrtak, 16.05.2013.

21:24

Default images

Direktor mlađih reprezentativnih selekcija FSS-a i istakao da mu je drago što posle dužeg vremena derbi odlučuje o tituli.

"Posle dosta vremena derbi odlučuje o tituli i to je ono što je dobro za fudbal. Mislim da posle dužeg vremena cela država čeka jednu ovakvu utamicu, sa tolikim nestrpljenjem, što je takođe dobro za fudbal", rekao je Milošević.

"Veoma je bitno da sve protekne u najboljem redu, kao u finalu kupa, pa neka pobedi bolji", dodao je Milošević.

Milošević je istakao da nema favorita, ali ipak blagu prednost daje šampionu.

"Šanse su podjednake, možda bih dao blagu prednost Partizanu, s obzirom da ima dva boda prednosti i igra kod kuće. Ali, da ne ponavljam, poznato je da se u derbiju ne zna ništa, a pogotovo u ovom, koji je kao finalna utakmica. Kao što je i finale Kupa iznedrilo pobednika za kojeg mnogi nisu verovali da će biti. To su utakmice koje je nezahvalno prognozirati bilo šta, osim da očekujem dobru utakmicu i pravi ambijent", rekao je Milošević.

Sâm učesnik najvećeg fudbalskog spektakla u Srbiji, Milošević se prisetio svog omiljenog "večitog" derbija.

"Revanš polufinala Kupa mi je najdraži (6. april 1994. godine). Na Marakani smo izgubili sa 1:0, a na našem terenu dobili sa 3:1. Sećate se onog čuvenog pogotka Peđe Vasiljevića u 90. minutu. To je utakmica koje se najradije sećam tokom moje karijere u Srbiji, ako moram da izdvojim", zaključio je Milošević, tada dvostruki strelac.

"Večiti" derbi između Partizana i Crvene zvezde, 144. po redu, igraće se u subotu od 19:30 časova na stadionu Partizana u Humskoj 1. Tri kola pre kraja Jelen Superlige, "crno-beli" imaju dva boda više od "crveno-belih".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: