Đoković u novom finalu Dubaija

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale turnira u Dubaiju pobedom nad Argentincem Huanom Martinom Del Potrom rezultatom 2:0 (6:3, 7:6).

Izvor: ÐN

Petak, 01.03.2013.

14:08

Default images

Đoković je u polufinalu slavio posle jednog časa i 45 minuta igre, a u finalu čeka pobednika meča Rodžer Federer – Tomaš Berdih.

To je bio njihov deseti međusobni meč i osma pobeda najboljeg tenisera sveta. Argentinac je bio bolji na Olimpijskim igrama u Londonu, dok je Novak predao meč u Dejvis kupu zbog povrede leđa.

Novak se ovom pobedom plasirao u četvrto finale turnira kategorije 500 u Dubajiu. U prethodna tri finala izlazio je kao pobednik. Prošle godine takmičenje je završio u polufinalu.

Turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond od milion i 785,5 hiljada dolara.

Tekstualni prenos meča:

Prvih nekoliko gemova proteklo je u izjednačenoj igri. Teniseri su osvajali gemove na svoje servise pa je tako posle nešto više od dvadesetak minuta Đoković poveo sa 3:2. U narednom gemu na Del Potrov servis, Novak je došao do 0:30, ali se Argentinac vratio. u tom gemu viđeno je nekoliko izjednačenja, ali je Đoković uspeo da veže tri poena i dođe do brejka, 4:2.

Najbolji teniser sveta je produžio je seriju osvojenih poena na sedam i pored nekoliko izuzetno jakih razmena i došao do gema, 5:2.

Naš teniser se u tim trenucima razigrao, pronalazio sjajne uglove a najveću štetu Del Potru nanosio je bekend paralelom. Stigao je Novak do izjednačenja i u narednom gemu protivnika, alu je Argentinac sa dva asa došao do 5:3.

Drugi uzastopni gem na svoj servis Đoković je osvojio bez izgubljenog poena i lako došao do prvog seta, 6:3.

Del Potro je odlično otvorio drugi set, sjajnim servisima došao je do gema u kom nije izgubio nijedan poen. Odmah je u narednom izvršio pritisak na Đokovića i stigao do tri brejk šanse. Novak je servisima spasio prve dve, ali je sedmi teniser sveta iskoristio treću i napravio brejk posle duge razmene i greške srpskog tenisera.

Nastavio je Argentinac da bombarduje servisima Đokovića i veoma lako došao do prednosti od 3:0 u drugom setu.

Prvi teniser sveta stabilizovao je igru u narednom gemu i vrlo lako se upisao na semafor u drugom setu. Prvu brejk loptu u sledećem gemu Đoković je iskoristio. Na 40:30 Delpo je dobio opomenu zbog preduge pripreme za servis, a vidno iznervirani Argentinac je u poenu koji je usledio poslao lopticu daleko u aut, 3:2.

Nastavio je Novak sa pritiskom i u sedmom gemu došao do nekoliko brejk prilika. Del Potro se izvlačio dobrim servisima, ali je Đoković agresivnom igrom naterao protivnika na grešku i došao do novog brejka, 4:3.

Naš teniser je iskoristio tri od pet brejk lopti, došao do prednosti a već u sledećem gemu je osvojio i peti uzastopni gem i stigao na korak od pobede i plasmana u finale.

Prvi teniser sveta propustio je prvu meč loptu na argentinčev servis, a u gemu u kom je servirao za meč, sebi je napravio problem. Dopustio je Delpu da dođe do dve vezane brejk lopte, prvu je spasio, ali drugu nije uspeo i rezultat je izjednačen, 5:5.

Brzo se otišlo u taj brejk u kome je Đoković bio smireniji u ključnim poenima, napravio jedan mini brejk i stigao do pobede posle greške Argentinca, 7:6 (4).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: