Berdih: „Ne plašimo se Srbije“

Čeh Tomaš Berdih izjavio je da se raduje duelu sa srpskim teniserima u polufinalu Dejvis kupa, koje se od petka igra u „Beogradskoj areni“.

Izvor: JT

Ponedeljak, 13.09.2010.

23:01

Default images

Berdih je istakao da pune tribine neće uplašiti ni njega ni njegove saigrače, koji su potpuno spremni za ono što ih očekuje protiv Srbije.

„Srbi su favoriti na papiru, naravno. Ali, Dejvis kup je nešto drugo u odnosu na ATP takmičenja. Pobednik je onaj tim koji prvi dođe do tri pobede, a ne onaj čiji igrači igraju dobro ili loše“, rekao je Berdih.

Đoković jeste u formi, ali mi želimo da se plasiramo u finale i da kući odnesemo tri poena. Našu šansu vidimo, pre svega, u onim duelima u kojima Novak neće igrati“, dodao je Berdih.

Berdih je na US Openu ispao već na startu, dok je najbolji srpski teniser stigao do same završnice.

Uspeh sa US Opena ne mora mnogo da znači pred mečeve reprezentacije, a to se videlo i prošle godine. Na primer, Marin Čilić je stigao do četvrtfinala i odlično igrao, ali onda protiv nas nije ništa pokazao“, istakao je Berdih.
Trening Èeha u „Beogradskoj areni“ (Foto: Srðan Stevanoviæ)
Češki teniser je, takođe, pun reči hvale na račun Đokovića, koga je pobedio ove sezone u polufinalu Vimbldona.

Novak je veoma raznovrstan igrač i neverovatan je borac. Njegovo najjače oružje je u tome što nikada ne znate kojim potezom će da vas napadne. Sjajan je na servisu, ali i na riternu. Ne šalje vam lake loptice, a odlično se kreće i sve može da stigne“, rekao je Berdih, „Ovog puta će to biti skroz druga priča. Igramo na sporijoj podlozi nego što je to bila trava, a i Novak će imati podršku publike. Ipak, potajno se nadam da imam sve što je potrebno da ga dobijem“.

Uspeh Đokovića u Njujorku će sigurno privući publiku u dvoranu, čega su svesni i češki teniseri.

Atmosfera će svakako biti odlična, ali ne i nemoguća za igru. Pričali smo sa Amerikancima i rekli su nam da nije bilo ničeg nenormalnog. Naša prednost je u tome što ćemo moći da koristimo ’oko sokolovo’. U takvim mečevima ova tehnologija je veoma pozitivna okolnost. Takođe, neki vaši igrači su nam rekli da imate lenje navijače i da navijaju samo kada im oni to pokažu sa klupe. Sa druge strane, volim kada je dvorana puna, i to me uvek motiviše da odigram bolje“, rekao je Berdih za „Večernje novosti“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: